MOMlife | Hoe wij even een stapje terug deden met Noa zijn zindelijkheid (en hoe het nu gaat)

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door UnderWunder

Al eerdere deelde ik ons zindelijkheidsverhaal en hoe Noa voor zijn 3de jaar zindelijk was. Vroeg voor een jongetje maar ik was er na 2 pogingen super blij mee. Sindsdien is het eigenlijk wisselend gegaan, ondanks dat hij al ruim 5 is. Terugvallen met een reden. Terugvallen zonder reden. Denken: Zal ik hem maar weer een luier omdoen? Terugval doordat hij ervoor kiest niet te gaan, want ja ‘Mama ik ben druk bezig en wil niets missen.’ Frustrerend? Ja. Voor zowel hem als voor mij. Tijd dus om een nieuwe (positieve) invalshoek te vinden.

Ik moet eerlijk zeggen, dat zindelijkheidverhaal vind ik misschien nog wel het lastigste van deze jaren. Want inmiddels zijn we alweer ruim 2 jaar verder. Een stap verder? Ja. Geheel zindelijk? Ja en ook weer nee. We hebben verschillende dingen er al voor ondernomen en medisch is alles uitgesloten. Aangezien ik graag bewust blog en dit artikel zichtbaar is voor iedereen, laat ik dit even in het midden. We hebben er in ieder geval alles aan gedaan om te bekijken hoe we hem konden helpen en er zijn ook heel wat dingen uitgesloten. Hij is zelfs een langere periode droog geweest, om vervolgens weer bij A,B,C te beginnen. Het bleef voor mijn gevoel een beetje een ‘loop’ waarin we terecht kwamen, al jaren.

Er waren tussen zijn 3de en 4de jaar weer dagen van natte onderbroeken. Het niet afmaken op de wc maar gewoon je hele broek onder plassen. En ermee door blijven lopen. Het kon hem ergens niet schelen. Sommige weken waren echt frustrerend (een understatement) andere dagen ging het weer beter. De stickerkaarten hebben er weer gehangen. Alles weer los gelaten. Alles passeerde weer en ik werd er eigenlijk wat moedeloos van. Alles leek maar tijdelijk te helpen. Ik besloot er even weinig mee te doen toen Noa 4 werd. Hij begon in groep 1 en met zwemles. Een hoop voor hem die periode, dus ook niet geheel onlogisch als het even wat meer mis ging. Langzaam aan zagen we verbetering. Een kleine natte vlek en verder netjes alles op de wc & zijn kleding verschonen. Maar alsnog, ongelukjes en overal een tasje meenemen met extra ondergoed erin. Sommige speelafspraakjes of logeren niet door laten gaan want…

En toen kwam ik dit ondergoed tegen..

Ik kwam via UnderWunder absorberend ondergoed tegen en besloot dat dit wel eens de oplossing kon zijn. De laatste maanden verloor Noa alleen nog een kleine plas/aantal druppeltjes, deed alles verder netjes uitplassen op de wc en trok schone kleding aan. Dat was voor mij al een héle stap vooruit na de maanden ervoor toen ik met mijn handen in het haar zat. Deze onderbroeken gaven hem misschien net even het zetje in de goede richting. En ik kan je al verklappen dat mijn vermoedde juist was.

Underwunder is ondergoed met een absorberend laagje erin. Het absorptie vermogen is gemiddeld 75 ml gemeten in 4 uur tijd. Het vangt dus geen hele grote plassen op, maar dat was bij Noa ook niet nodig. De boxer zijn met een leuke print in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar. Aan de buitenkant is niets te zien en zien ze eruit als gewone boxers. Je kan ze wassen op maximaal 40 graden, gewoon bij de andere was van hem.

Noa/onze zijn ervaringen

Hij is helemaal blij met zijn nieuwe ondergoed en ik merkte gelijk al verschil. Hij was zelfverzekerder en ging vaker zelf naar de wc om zijn ‘special ondergoed’– zoals hij het zelf noemde, droog te houden. Ook draagt hij ze nu dagelijks op school. Ideaal. Ik merk dat de ongelukjes minder en minder zijn. En een ongelukje mag he? Altijd. Maar de afgelopen maanden was het niet echt leuk meer. Voor hem vooral niet maar ook ik had echt te maken met frustraties. Ik laat het nu los en hij gebruik 1 onderbroek per dag. Ik zal dus zeker aanraden om meerdere aan te schaffen, vooral omdat ze niet in de droger kunnen. Ze moeten dus vaak 1 dag/nacht hangen om goed droog te zijn. Zelf hebben wij er 5, 1 voor elke schooldag. In de weekenden krijgt hij een gewone boxer aan en ik merk dat deze nu ook vaker en vaker droog blijven.

De stickerkaart is weg en we vragen ook niets meer over hoe het daarmee is gegaan. Ik check altijd zelf zijn onderbroeken voor ze de was ingaan en kan dan ruiken of het goed is gegaan die dag of niet. Ik ben echt mega enthousiast erover en kan niet anders zeggen dat dat het dé oplossing hier blijkt te zijn voor Noa. Het stimuleert, motiveert en ik merk dat hij er nu positiever instaat. En dat is besmettelijk voor deze mama. Helemaal ongelukjes vrij is hij nog niet. Soms een dag wel, soms gaat het wat minder. Maar ik merk wel dat hij zich een stuk prettiger voelt in deze onderbroeken en de spiraal opwaarts gaat.

Ook nog een tip vanuit mij naast de hoeveelheid onderbroeken: Kijk goed naar de maat. Ze hebben op de site een handige maattabel staan. Noa draagt nu namelijk 2 maten kleiner dan zijn eigen maat, aangezien de onderbroeken groot vallen & combi maten zijn. Ook is er ondergoed voor incontinentie problemen bij mannen/vrouwen, waarvan ik me zeker kan voorstellen dat dit erg prettig is als je die problemen hebt. Ik had ze graag ontdekt na de periode van mijn zwangerschap, toen ik nog al wat bekken/blaas problemen had.

Ik heb heel fijn contact gehad met vragen en kan deze site dan ook ten zeerste aanraden. De onderbroeken zijn van goede kwaliteit en ik merk dat het super motiverend is voor Noa. ‘Ik had maar een paar druppeltjes’ of ‘Mijn onderbroek is droog gebleven’ op een enthousiaste manier i.p.v. dat hij ontzettend teleurgesteld is over dat kleine vlekje in zijn onderbroek. Wat dan al het verschil kan maken he.. Het is een echt wúnder. 😉

Neem zeker even een kijkje bij het uitgebreide assortiment bij Underwunder zowel voor kinderen als volwassenen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de inhoud van deze pagina niet kopiëren