MOMlife | Getest: Meer vrijheid door de One2Track Connect UP

Dit product is ter beschikking gesteld door ONE2TRACK

Lekker buiten spelen, op vakantie of tijdens een uitstapje… Los laten is als ouder denk ik 1 van de lastigste dingen, naast de vele zorgen. Noa is inmiddels 5 en ‘Kan alles zelf al’
Wij testen de Connect Up van One2Track uit, een GPS horloge met belfunctie en ik vertel je graag wat ik ervan vind.

Ik was eigenlijk altijd al heel nieuwsgierig naar zo’n horloge, de functies die het kan en of het echt een veiliger gevoel geeft. Ik hoor van bekenden verhalen dat ze hun kind wel eens kwijt zijn, en hoewel Noa nooit zoek is geweest geeft dit wel een fijn gevoel zo’n horloge. Hij is nog al van het ver vooruit rennen altijd en is altijd overal en nergens te bekennen in winkels of op vakantie. We hebben een echte brokkenpiloot en durfal, dus het is fijn te weten dat er een contactmogelijkheid is, vanuit hem maar ook vanuit ons.

Aller eerst hebben wij het horloge gebruikt op onze vakantie in Centerparcs en in de buurt of tijdens spelen bij een vriendje. Noa mag hier nog niet zelfstandig buiten spelen aangezien hij geen zwemdiploma heeft en we voor een sloot wonen. Ook is hij 5 en ik vind die persoonlijk nog wat jong om zelfstandig buiten te spelen, ook al wonen we in een rustig dorp. Dit zal dus op een later moment zeker een uitkomst zijn en gaan we hem zeker voor gebruiken.

Eerst even wat weetjes van het horloge op een rijtje

Wij kozen voor de Connect UP die vanaf 4 jaar is. Je kan ermee bellen, tekstberichtjes sturen (chatfunctie), videobellen en GPS tracken. Het is makkelijk te instaleren met een app op je telefoon en het activeren van het simkaartje dat erin zit (je betaald maandelijks een vast bedrag of kan los opwaarderen). Het is gebruiksvriendelijk en direct in gebruik te nemen zonder veel poespas.  De accu gaat gemiddeld drie tot vier dagen mee en het horloge heeft een ingebouwde stappenteller, stopwatch en rekenmachine. Allemaal handig, maar Noa gebruikt dit uiteraard (nog) niet. Wij hebben hem puur dat hij contact met ons kan opnemen (of wij met hem) of dat we zijn locatie kunnen vinden.

Je kan er foto’s mee maken (fotoSnap) en er zijn 10 verschillende telefoonnummers en videocontacten om in te stellen. Er zit ook een alarm op, wat handig is aangezien Noa een tijdje een horloge met trilfunctie droeg voor zijn zindelijkheid op school. Er zijn ook verschillende (school) stilte tijden in te stellen, echter is een GPS horloge op Noa zijn school verboden dus kan hij dit horloge helaas niet op school dragen. Jammer, want Noa vind het altijd heel interessant een horloge te dragen en kan ook al klok kijken.

Het model is spatwater dicht met handen wassen, buiten spelen met regen. Zelf hebben we dit niet kunnen testen dus of dit klopt zou ik niet durven zeggen maar daar gaan we dan maar vanuit. Ze hebben verschillende modellen voor verschillende leeftijden/kleuren, deze vanaf 4 jaar is heel geschikt voor Noa zijn pols en niet te overheersend groot. Er zitten genoeg gaatjes in en heeft een fijn siliconen bandje zodat het fijn zit. Ook hebben we een extra blauw bandje bijbesteld, zodat hij hem kan wisselen van kleur.

Foto via One2Track

Voor en nadelen?

De voordelen zijn dat Noa (en ook wij) hem makkelijk kan gebruiken. Hij had binnen no-time door hoe het werkt en kon het gebruiken. Het design vind ik erg prettig voor kinderen en het bellen/video bellen gaat soepel. Het scherm is groot genoeg voor hem maar niet zo groot at het horloge in de weg zit. Het 06-nummer wat bij de simkaart hoort kan je maar 10 contacten op instellen. Van buiten af kan er dus niet gebeld worden en je hebt eigenlijk als ouder volledige controle over het horloge. Heeft een erg fijn idee!

Een nadeel vind ik zelf wel dat je elke 3 maanden het horloge moet opwaarderen. Het bedrag kan je zelf weten (10 euro minimum) en loopt dus langzaam per maand leeg. Als ik hem een tijdje niet gebruik (doordat Noa bijvoorbeeld veel op school is waar hij hem niet mag gebruiken) betaal je dus wel telkens geld wat ik zelf jammer vind. Het simkaartje verloopt anders, dus je wordt verplicht op te waarderen. De kosten per maand zijn rond de €1.25 en wel erg laag maar had graag de optie gehad zelf op te waarderen als we hem veel gebruiken.

En is de One2track Connect UP een aanrader?

Ik vind het een fijn GPS Horloge voor jongens en heeft geeft met zeker met onze brokkenpiloot een stukje rust. Ook op vakantie was het fijn gevoel dat hij altijd contact op kan nemen als er wat is. Ik denk dat we het horloge vaker gaan gebruiken als hij ouder is, buiten kan spelen en alleen naar de winkels gaat bijvoorbeeld. Nu zijn we vaak nog in de buurt, mag hij niet alleen of houden hem in de gaten. Vooral is hij erg makkelijk in gebruik voor Noa maar ook voor ons als ouder is het makkelijk in gebruik. De app is erg gebruiksvriendelijk en alles wijst eigenlijk voor zich. Geen poespas met instellen maar zo gebruiksklaar en makkelijk. Mocht je dus een GSP horloge zoeken raad ik deze zeker aan.

En de prijs? Dit horloge is €104 exclusief alle accessoires. Alles bij elkaar, het horloge, oplaadsysteem, screenprotector en extra gekleurd bandje was bij elkaar bijna €130. Ik vind het zelf een fijne prijs voor wat je allemaal krijgt en zeker betaalbaar. Daarbij komen natuurlijk nog wel de maandelijkse kosten, maar dit kan je zelf zo hoog maken als je zelf wilt. Maar dit is dan ook echt het enige nadeel wat ik kan benoemen. Als ik op de titel mag antwoorden zou het dus zeker een aanrader zijn.

Waar wij het horloge bij willen gebruiken

Je kan hem voor verschillende doeleinden gebruiken. Wij gebruiken hem zelf bij uitstapjes, op vakantie, spelen bij een vriendje. Voor later zie ik dit als een uitkomst als hij alleen mag buiten spelen en nog te jong is voor een telefoon, als hij naar de winkels mag voor een boodschap of nóg later als hij alleen naar school mag fietsen bijvoorbeeld. Ik ben sowieso geen voorstander van heel jong een telefoon en dan is dit horloge echt een grote uitkomst.

Had jij al gehoord van deze GPS horloges? Zou je dit, in deze tijden aanschaffen voor je kind en waarom wel of niet? Ik lees graag jullie reacties in de comments!

4 reacties op “MOMlife | Getest: Meer vrijheid door de One2Track Connect UP

  1. Mijn achternichtje heeft er ook eentje (ze is 7) en ik snap heel goed dat het wat veiliger voelt. Ik vind het trouwens ook goed dat er een digitale én een analoge klok op staat.

  2. Wel handig, zo’n horloge! Ik had er ook nog niet van gehoord. Ik vind het vooral tof dat de kleine zelf contact kan opnemen. Ik denk dat onze D nog wat te jong is, maar als hij ouder wordt, vind ik het ook wel een overweging waard. Ik zou ook graag zo lang mogelijk wachten met een telefoon en dan is dit wel een fijne tussenoplossing.

  3. Ik had er nog niet over gehoord, maar vind het praktischer dan een telefoon, wel vind ik het model op de pols van … erg groot.
    Ook het opwaarderen is een dingetje, maar is wel te voorzien en snap ik wel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de inhoud van deze pagina niet kopiëren