Persoonlijk | Selfcare TAG

De laatste week voor mijn vakantie is vandaag ingegaan. Mijn XXL vakantie wel te verstaan. IK.BEN.ER.AAN.TOE. Zoals jullie vast ook wel weten kampte ik sinds Mei met lichamelijke problemen. Iets met nรณg meer de rem erop zetten dan ik al deed. Luisteren naar mijn lichaam en accepteren dat rust, geen stress en zorgen voor mezelf even prioriteit had. helaas heb ik er namelijk nu weer wat meer last van. Ik kwam deze Selfcare TAG tegen en wilde deze eens bewust invullen om te kijken wat ik er nou eigenlijk allemaal aan doe…

Hoevaak per week neem jij een moment voor jezelf?
De dagen dat ik vrij ben van werk en Noa op school is neem ik altijd voor mezelf. Ik doe wat kleine huishoudelijke klusjes maar vooral laad ik even op. Ik kijk Criminal Minds, lees een boek of ben bezig met mijn blog. Ook in de weekenden probeer ik te wandelen, rust te nemen en op tijd naar bed te gaan om zo mijn ontspanning te pakken.

Ook met douchen neem ik altijd even extra tijd voor mezelf. Heerlijk met Rituals en eventjes niets aan me hoofd. Ik neem dan altijd even extra de tijd om op te laden en alles ‘letterlijk’ van me af te spoelen.

Waar laad jij nou echt van op?
Een serie kijken. Wandelen in de natuur. Mijn LOOPS in en even helemaal niks aan mijn hoofd. Even ontladen, uitwaaien en letterlijk even eruit zijn. Ik doe deze dingen steeds vaker en probeer hier ook bewust tijd voor in te plannen.

Investeer je in jezelf?
Eigenlijk niet genoeg. Wel probeer ik wat meer te luisteren naar mijn lichaam, maar ik zorg eerder voor andere dan voor mezelf. Moet ik eigenlijk nodig wat aan gaan doen en ben ik deze aankomende vakantie weken zeker van plan. Ook het kopen van nieuwe spulletjes is altijd wel een dingetje. Ik koop van alles voor Noa, maar ikzelf vind het dan weer zonde van ons geld. Ook maar wat aan gaan doen…

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?
Mijn positiviteit. Mijn creativiteit.

Wat wil je dit jaar graag eens doen?
Ik zou graag nog eens een fotoshoot doen met mijn gezin. M. is niet zo van de foto/shoots dus ik ben benieuwd of we dit jaar dit nog gaan doen. Ook hoop ik na mijn lichamelijke klachten het sporten weer op te pakken. Ik heb dit zeker wel gemist.

Als je erop uit gaat. Doe je dit dan het liefste alleen of met iemand samen?
Eigenlijk beide wel. Ik ga graag op stap met vriendinnen of mijn gezinnetje. Maar alleen eventjes winkelen of ergens eten vind ik ook af en toe heerlijk. Ik denk een 60-40 voor met iemand samen.

Hoelaat ga jij ’s avonds naar bed?
Ik probeer er altijd voor 10e in te liggen. Ik merk dat dit een fijn ritme is, vooral als ik werkdagen voor de boeg heb. Maar in de weekenden probeer ik ook op tijd naar bed te gaan, ik merk dat dit het beste voor me werkt en ik hierdoor minder opstart problemen heb. Nu het vakantie is gaan we soms wat later. Helemaal niet erg, aangezien een ritme nu ver te zoeken is ๐Ÿ˜‰

Wat is jou go-to-regel voor selfcare die je dagelijks doet?
Offline tijd. Zowel op vakantie als elke avond gaat met telefoon om een x-tijd uit. Ook start ik elke dag altijd met een kopje thee, hoe druk of hectisch het ook is. Ook drink ik tussendoor altijd veel water en ben bezig met zoveel mogelijk wandelen dagelijks of bewegen. Nu staat dit even op een lager pitje maar ik hoop dit zeker weer op te pakken.

Wat doe jij als selfcare? Heb je nog tips & trics, deel ze dan zeker hieronder!

TAG idee + zelf aangepast met extra vragen

8 reacties op “Persoonlijk | Selfcare TAG

  1. Wat jammer dat je er weer meer van last had gekregen. Hopelijk is daar ondertussen al wat verandering in gekomen. Knap dat je het zo goed in het oog houdt om voldoende rustmomenten in te lassen. Je zou denken dat ik daar goed in ben vermits ik niet kan gaan werken en dus heel vaak gewoon thuis ben maar net doordat ik hier ben zie ik alles dat nog moet gebeuren en kan ik heel moeilijk echt tot rust komen. Vroeger deed lezen dat voor me. Dan kon ik alles om me heen even vergeten. Ik doe nog steeds leuke zaken maar kan me moeilijk concentreren en denk dan al snel aan mijn klusjeslijst die niet korter wordt waardoor ik me dan weer schuldig voel omdat ik daar niets van aan het doen ben. Dat heb ik dus nog steeds niet afgeleerd.

  2. Dit blogje zou ik zo zelf geschreven kunnen hebben, heel herkenbaar allemaal! : )
    Het goed moeten luisteren naar je lichaam en daar soms ook wat op aanpassen. Niet altijd leuk, maar wel erg belangrijk om zo voor jezelf te zorgen. En niet iedereen kan dat even goed, dus je mag best trots zijn dat je er zo goed mee om gaat, vind ik! : )

  3. Heel verstandig van je om je rust te pakken. Ik doe dat nooit bewust eigenlijk. Maar dat komt, denk ik, alleen woon en kan doen en laten wat ik wil.

  4. Ik denk dat je heel goed bezig bent. Je neemt echt veel tijd voor jezelf en je luistert naar wat je nodig hebt. Ik denk dat ik ook best goed kan luisteren naar mezelf. Al moet ik eerlijk zijn dat dat ook niet altijd lukt. Maar in grote lijnen heb ik het allemaal prima onder controle.

  5. Leuk om te lezen hoe jij tijd voor jezelf vrijmaakt. Ik denk niet dat ik nog tips heb die je niet al toepast. Zelf leg ik regelmatig mijn telefoon aan de kant, zorg ik dat ik mijn huishoudelijke klusjes af heb wanneer dochterlief dut zodat ik een moment voor mezelf heb, sport ik regelmatig om op te laden, leid ik nogal een gestructureerd leven dat saai lijkt maar mij vooral zoveel mogelijk vrije tijd oplevert. ^^ Geniet van je vakantie!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de inhoud van deze pagina niet kopiรซren