Ik ga op reis en neem altijd mee…

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met My Jewellery

‘Ik ga op reis en ik neem mee…?’ Wie kent dat spelletje van vroeger niet? Spelen in de auto op weg naar vakantie. Ik deed het vroeger zelf en nu zelf met Noa. We zijn net terug van een heerlijke vakantie bij Centerparcs, waar we al jaren heen gaan en genieten. Daarvoor hebben we zeker wel wat verdere reizen gemaakt zoals Londen, Griekenland en Italië. Iets wat over een aantal jaren weer op ons lijstje staan. Iets met andere prioriteiten en een hoop verbouwingen die ertussen kwamen. Maar wat neem ik nou áltijd mee op vakantie? Ik heb een lijstje voor jullie gemaakt en ik ben benieuwd hoeveel jullie hiervan ook altijd meenemen… en ik neem ook altijd wel wat standaard dingen mee terug.

Dus ik ga op reis en ik neem mee….

Ik ga op reis en neem altijd mee…

Wat neem ik altijd mee op vakantie

..téveel kleding
Dit is eigenlijk altijd een feit. Ik neem altijd een hele koffer vol kleding mee, waarvan ik dan maar 3-4 setjes gebruik of minder. Ik neem ook van alles mee qua weer. T-shirts, wat warmere truien voor als de avonden wat kouder worden of het weer ineens omslaat. Extra broeken, voor het geval iets vies of nat wordt. Onder het mom van ‘You never know’ – Beter teveel mee dan een onderbroek te weinig denk ik altijd maar. Zelfde geldt voor Noa. Eigenlijk is het nog erger gesteld voor Noa. Ik neem altijd 800 onderbroeken mee en 300 setjes.

….medicatie voor van alles
Je zal maar ziek worden op vakantie en wat nodig hebben. 😉 Goed voorbereid. Ik heb dus altijd een hele medicijn doos mee, zowel voor mezelf, M. als voor Noa. Vooral belangrijk om mijn medicatie voor mijn PDS mee te nemen en Noa zijn puffer. Maar ook pijnstilling, thermometer en andere medicijnen gaan altijd mee.

pantoffels & badslippers
Badslippers draag ik altijd in zwembaden, vind dit toch wat fijner maar ook in ons huisje vind ik dit vaak prettiger dan op blote voeten. Vooral met mooi weer gebruik ik ze regelmatig en neem altijd een buiten -en een binnen paar mee. Ook altijd standaard in mijn tas: Pantoffels. Ook al gaan we naar 30+ graden, toch altijd fijn om bij je te hebben voor koude voetjes.

..een eigen kussen
Ik slaap dus altijd beter op mijn eigen samengestelde kussen. Hij wilt veel lekkerder dan de kussens die ze meestal op vakantie hebben. Die zijn heel zacht en zit vaak geen vorm in. We nemen dan ook, alle 3 ons eigen kussen mee om te slapen. 1 vakantie was ik het vergeten & heb ik het geweten met mijn nachtrust. Ik slaap dus zoveel beter met mijn eigen kussen dat deze gewoon altijd mee gaat. Sweet dreams!

….iets te drinken voor onderweg (ook op vakantie zelf)
Onderweg neem ik altijd wat flessen drinken mee, maar ook op vakantie zelf vind ik het fijn als ik mijn eigen drinkfles kan gebruiken. Uiteraard neem ik geen theemokken mee 😉 maar een eigen (water)fles is wel zo fijn. Ook heb ik áltijd onderweg in een tas altijd drinken voor Noa. Dit komt eigenlijk uit de tijd dat hij na een puffer altijd moet drinken. Nu is zijn puffer minder nodig, maar deze gewoonte is er wel ingeslopen. Altijd neem ik in de auto of onderweg in een tas wat mee.

tas voor vieze kleding
Ik nam altijd een tas mee en sinds dit jaar heb ik een hele handige tas van de IKEA gevonden die heel handig is voor alle gebruikte, vieze en/of natte kleding. Zo heb ik direct als ik thuis ben de gelegenheid om de tas te legen en te wassen. Alles bij elkaar, ontzettend makkelijk en maakt dat ik fijn weet wat vies en schoon is.

…kleine hoeveelheden van producten
Ik neem dus nooit een hele shampoofles mee. Zonde van de ruimte denk ik dan zelf altijd. Ik haal altijd goedkope reissetjes van de Action en deze vul ik met badschuim, shampoo en andere haarproducten. Als ze leeg zijn gooi ik ze weg, neemt weer minder ruimte in beslag in de koffer.

En wat neem ik altijd mee terug?

Sleutelhanger of zand
Ik heb van heel wat vakanties een sleutelhanger meegenomen of zand. Zand? Ja in een flesje. Niet van allemaal, want het idee kwam ik eigenlijk wat te laat mee. In mijn boekenkast op zolder staat een flesje met zand uit Terschelling te pronken. Onze huwelijksreis & waar we 2 jaar terug met Noa waren. Ik had het liefste van alle bestemmingen zand gehad, maar ik neem het nu maar af & toe mee. Sleutelhangers heb ik er echt veel en ik gebruik ze niet allemaal. Ik had er eentje met een eekhoorntje die helaas vaak afbreekt. Hierdoor heb ik nu 3 sleutelhangers (waarvan 2 van vakantie Terschelling & CP en een eigen gemaakte tekening van Noa) aan mijn bos hangen met speciale herinnering.

Kaart voor Noa zijn boek
Dit is iets waar ik, gelukkig direct op de eerste vakantie mee ben begonnen. Kaarten. Bij elke vakantie die we samen hebben met Noa, neem ik een kaart mee. Ik schrijf hierop een berichtje voor hem over de vakantie, de datums dat we er waren en ons cottage nummer. Ik heb een map met insteekhoezen gekocht en hier wil ik alle kaarten in verzamelen. Als hij oud genoeg is kan ik hem aan hem geven. Mooi om op deze manier alle herinneringen vast te leggen.

Zijn er dingen die jij altijd meeneemt op vakantie of juist mee terug?

10 reacties op “Ik ga op reis en neem altijd mee…

  1. Wat een leuk idee om vakantieherinneringen te bewaren op postkaarten voor jezelf. Heerlijk om later terug te lezen.

    Zelf neem ik ook veel medicatie en medisch materiaal mee. Ook onze eigen kussens gaan mee sinds een paar jaren want dat maakt een heel verschil in slaapkwaliteit.

  2. herkenbaar haha, ik neem ook altijd mijn eigen medicatie mee, vooral paracatemol! verder neem ook altijd teveel kleding en ik pak ook altijd dingen in om te doen, maar daar komt nooit wat van, naja beter teveel dan te weinig zeg ik altijd maar

  3. Toen mijn dochter klein was, pakte ik ook mijn halve huis in. Maar ik word daar steeds makkelijker in. Wat ik niet bij me heb, koop ik wel. Zoals je weet verzamel ik sinds kort ook zand. En ik koop ook altijd sleutelhangers voor mij en mijn dochter als aandenken. Toen ik vroeger met mijn zus en onze kinderen op vakantie ging, brachten wij op de laatste dag van de vakantie altijd onze was naar de wasserette. Kostte een paar gulden/euro destijds (nu misschien niet meer) maar dat was zooo heerlijk thuis komen. Kon je de boel gewoon weer in de kast leggen. Heerlijk!

    1. Oh dat van die was vind ik wel een goede tip! Hoewel ik het altijd ontspannend vind om thuis te komen, thee te zetten en de was erin te mikken. Ook een soort gewoonte geworden 😉

  4. Leuk idee met die kaarten!
    Ik neem ook altijd teveel kleren mee. En het is niet zo dat ik in broek plas ofzo waardoor ik 10 onderbroeken nodig heb, maar inderdaad je weet nooit, haha. Al kan je ook vaak gewoon een (hand)wasje doen als het echt nodig is.

  5. Wat leuk om te lezen! Toevallig heb ik daar ook al eerder een artikel over geschreven. Wat ik mee naar huis neem is altijd afhankelijk wat voor vakantie we hebben. Maar misschien moet ik maar mijn uilen collectie uitbreiden en iedere vakantie een uiltje scoren 😊

  6. Ik ga op vakantie en ik neem mee: veel te veel kleren, maar veel te weinig schoenen (hahahaha) Ik kom het bijna altijd tegen dat mijn schoenen kapot gaan op reis (karma ofzo?) en dan loop ik daar in 1 paar schoenen die ik niet kan verwisselen. Meestal koop ik dan wel weer een paar op reis, maar het is toch steeds weer balen. En vraag me nu niet hoe het komt dat mijn schoenen het begeven wanneer ik eens ver weg van huis ben, ik snap het zelf niet, haha

  7. Haha, ik ben dus helemaal niet van het teveel inpakken. Gewoon voor iedere dag schoon ondergoed en kleding, en dan vind ik het goed. Warm en minder warm, en een lekker vest voor als het alsnog koud is (maar ik ben geen koukleum). Ik kan ook rustig twee weken leven uit zo’n rolkoffertje (oke, in de winter misschien niet, maar in de zomer zeker wel)

  8. Wat een leuke post, als ik op vakantie ga…. (niet dus, maar wie weet in sept. okt.)
    Het spelletje op zich heb ik heeeel vaak gespeeld, zowel op school als thuis met m’n kinders.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de inhoud van deze pagina niet kopiëren