Sas beleeft Augustus

Elke maand deel ik fijne, memorabele momenten om zo terug te blikken op de afgelopen maand. Deze komt altijd de laatste dag van de maand online. Ik deel ook nog steeds MOMents en leuke uitspraken van Noa, om dit als herinnering te kunnen bijhouden. Nog steeds vind ik deze overzichtjes super leuk om te maken en blijf hier dan ook mee doorgaan. Iets compacter dan vorig jaar en hierdoor nog bewuster.

Dit was de maand van nog even genieten. We hadden bijna de gehele maand Augustus vakantie samen🩡 We genoten dus extra van deze quality tijd met elkaar. Het was redelijk goed weer, het wisselde af en hierdoor hebben we zeker heel wat leuke dingen gedaan. Maar ook lekker thuis – dagen rustig opstarten.. En het is ook de maand van weer beginnen met alles. Werken, Noa start in groep 2 en zijn zwemles start weer. Maar eerst blikken we nog even terug deze fijne afgelopen maand. Kijken jullie mee?

Was de maand van nog even genieten van onze vakantie 🌞😎
Hup en daar gingen we in Augustus lekker mee door: Vakantie vieren samen! M. ging weer aan het werk maar ik en Noa hadden nog de helft tegoed. Ondanks dat ik het soms best zwaar vind (na 800 keer mama ben ik er wel een beetje klaar mee – of niet luisteren) is het vooral heel veel genieten en dankbaar zijn voor deze tijd samen. Het is ook Γ©cht tijd samen. Ik probeer zoveel mogelijk gezellig mΓ©t hem samen te doen. We hebben heel wat pakketten LEGO in en uit elkaar gehaald en zijn lekker buiten geweest of spelen veel samen.

Bezig achter de schermen met mijn blog ✍🏻
Er waren achter de schermen wat dingen mis met mijn blog. Ik merkte dat ik per dag echt heel wat aanvallen kreeg op mijn inlog pagina om mijn blog te hacken. Ik was dus vooral bezig hem te beschermen en daar ging iets mis. Ik kon een dag zelf niet meer inloggen. Na contact met de klantenservice was alles na een dag weer opgelost maar als mijn dashbord het niet meer doet loopt het zweet altijd wel over mijn rug heen. Ik heb nu een plugin die alle aanvallen tegenhoud, maar man ik snap niet zo goed wat nou de lol is van proberen in te loggen op een persoonlijke site? Er valt niets te halen… Het zijn wel duizenden aanvallen per dag die nu gelukkig eruit gefilterd worden en daarbij gelijk geblokt. Ik ben er dus best wel mee bezig geweest en daarbij wil ik aankomende periode wat oude artikelen nakijken. Ik merk dat veel afbeeldingen het niet meer doen en zo zijn er nog meer foutjes. Ik ga daar dus lekker mee aan de slag. Hoewel jullie daar op mijn blog niet zoveel van zullen merken…

Had ik wat leuke dates πŸ₯‚
Het was de maand van leuke dates! Zo ging ik veel zwemmen, had ik een shop en lunchdate met mijn 2 vriendinnetjes (en slaagde meer dan) en genoot van het lekker eten & bijkletsen. Ook had Noa wat fijne speeldates waardoor ik met mijn vriendinnetjes even een thee-date kon houden tussendoor. Ik ging op babybezoek bij een oud collegaatje samen met Noa. God, wat is hij dan alweer groot (en wat mis ik die baby tijd niet 😜😝) Ook hadden wij vele uitstapjes lekker samen. We gingen een aantal keren winkelen en aten een regenboogtaartje. 🌈

Was ik bezig met de styling in huis 🏠🌷 #allekleinebeetjeshelpen
Ik was bezig met wat opfleuring van het huis. Zowel op zolder om het wat leuker aan te kleden als beneden. Heel blij met alle kleine aanpassingen die er zijn gedaan en het geeft zeker een stukje meer rust. Op de foto: Deels van onze CP vakantie, gekregen en van de JYSK.

Maakte ik veel ritjes met onze nieuwe auto πŸš—
Hola. Daar was dan na 9 jaar onze nieuwe, elektrische auto! We hebben dus deze vakantie een nieuwe auto gekocht daarom vulde ik opnieuw de Auto TAG in. Ik ben er ontzettend blij mee, hoewel het wel even wennen is om geen koppeling te hebben & niet te hoeven schakelen. Ook heeft deze auto een hoop nieuwe snufjes die ik nog een beetje eigen moet maken. Komt de aankomende periode wel goed, aangezien ik er 5 dagen in de week mee rij. Op vele veilige kilometers!

Kocht (en verkocht) ik een hoop dingen via Vinted 🀎
Ik verkocht weer een hoop via Vinted. Waar ik er eerst mee wilde stoppen, maakt toch dat ik het een fijn verkoop platform vind. Soms verkoop ik weinig, soms heel wat pakketjes achter elkaar (waardoor ik tig keer bij het afgeefpunt sta) Het afgifte punt is helaas niet geheel om de hoek maar zit dicht bij mijn werk. Ik verkocht heel wat kleding van Noa maar ook speelgoed en andere dingen. Soms staat het er al heel lang op, soms zet ik het erop en is het snel weg. Ik schreef al eens een artikel over mijn (eerste) aankoopjes & plus en min punten. Deze zijn inmiddels al weer iets anders sinds jaren erop. Ook kan je nu zien wat je hebt verdiend (wat een bedrag in totaal!) maar ook weer heb uitgegeven πŸ˜‰ Aan spullen voor Noa of voor mezelf. Onderstaande kocht ik afgelopen tijd voor Noa: prikkers voor zijn nieuwe schooljaar voor in zijn lunchbox, een nieuwe pyjama voor de winter, Ninjago shirtjes en pet. Maar ook een LEGO set van Ninjago (omdat hij zonder zijwieltjes kan fietsen) en een groot kledingpakket. Ook een nieuwe winterjas is onderweg voor de aankomende periode. Allemaal leuk!

Waren we 12 jaar getrouwd πŸ€΅πŸ»πŸ‘°πŸ»
Mijlplaatje hoor. Deze maand tikte we de 12 jaar getrouwd aan. 12 jaar geleden alweer dat we JA tegen elkaar zeiden, en ik zou het zo weer doen. Ik maakt een ABC lijstje met weetjes over onze trouwdag en we vierde het zelf met zelfgemaakte cake.

Was ik lekker aan het DIY-en 🧩
Ik was weer lekker aan het knutselen en heb nog heel wat leuke ideeΓ«n staan. Zo maakte ik een sleutelhanger en geboortebord voor mijn ex-collegaatje (door bewusts bloggen niet geplaatst) en de onderstaande wagenspanner voor mijn andere vriendinnetje/ex-collega. Ook wil ik nog een speenketting maken en komt er nog een leuk DIY bord aan voor een ander vriendinnetje. Alles staat al klaar en ik wil zeker op mijn vrije dagen dit lekker gaan doen onder het genot van een fijne serie en mok thee. Ik kijk er nu al naar uit, altijd leuk om creatief bezig te zijn.

Heb ik ontzettend veel opgeruimd in huis & op zolder πŸ“¦
Deze vakantie stond in het teken van opruimen en man, wat heb ik veel gedaan. Zowel de extra kamer is bijna klaar, onze slaapkamer is een begin mee gemaakt en vooral de zolder is nu zo goed als af. Alles in dozen van de IKEA, weggedaan, gesorteerd en een plekje gegeven. Ook staat nu eindelijk het knutsel bureau voor M. en Noa nu vaak aan LEGO pakketten maken. Ik kan er makkelijk mijn was ophangen en het voelt ook gewoon als ons plekje. En zoals beloofd binnenkort het foto artikel met de before, tijdens (dak eraf) en na foto’s. Dit heeft even tijd nodig voor de juiste foto’s bij elkaar te zoeken en er een mooi artikeltje van te maken (naast alle samenwerkingsartikelen waar ik ook mee bezig ben) Hieronder een sneak peak van de boekenkast/gamekast van M. (plus de was πŸ˜‰ )

Keek ik ook veel Criminal Minds in mijn vrije uurtjes πŸ“Ί
Inmiddels ben ik aanbeland bij seizoen 11. Nog steeds heerlijk om te kijken. Met een mok thee en soms even tussendoor een wasje opvouwen of LEGO van Noa uit elkaar halen en weer terug doen in zakjes πŸ˜‰ Het is voor mij echt pure ontspanning om mijn favoriete serie te kijken, heerlijk!

Maakte Noa een start in groep 2 en badje 2 πŸŽ’πŸŠπŸ» (en begon ik weer met werken)
Hallo echte leven. Hallo start. Ik begon weer met werken, wat altijd even wennen is met de kinderen. Die zijn na 6 weken ontregeld en ook nieuwe kinderen die komen hebben het altijd nodig even te wennen. Zal dus even bikkelen zijn de eerste 3 weken, maar ik heb gelukkig erg leuke collega’s dus kijk er ook zeker naar uit om weer een ritme te hebben. En vrije dagen terug zonder Noa. Het is een schatje maar ik miste een beetje mijn eigen ding doen.

Noa begon in groep 2 en had er erg veel zin in. 1 juf in zijn klas is nieuw, de andere had hij vorig jaar al in groep 1. (combiklas) Ik ben heel benieuwd hoe hij alles gaat ervaren en hoop dat hij snel weer gewend is. Ook, als traditie maakte ik uiteraard weer nieuwe ‘eerste keer naar school’ foto’s. Het is al tof te zien wat een verschil het was met vorig jaar. Hele verandering. Net als op naar badje 2 met een andere leraar vandaag. Hij had er gelukkig heel veel zin in (zo blij met de overstap van zwembad) dus het zal vast helemaal goed komen.

Liedje van de maand 🎢

Noa 5 jaar & 1 maand πŸ‘¦πŸ»
Wij genoten ontzettend deze maand nog van onze vakantie samen. We waren met mooi weer veel buiten te vinden of in het zwembad. En we hebben denk ik wel 180 LEGOsets in elkaar gezet en uit elkaar gehaald. Onder het genot van een muziekje waar je dan luidkeels mee meezingt. Ook kocht en kreeg je deze vakantie wat nieuwe sets die je veel enthousiasme in elkaar hebt gezet. Je had wat fijne playdates, sliep helaas voor mama helemaal niet uit (heb je wel lekker wat aan je dagen) en verbouwde we je kamer. Je kreeg nieuwe posters #spon en je kast, bed en LEGO plekje werden verplaatst en anders gemaakt. Je doet al lekker veel zelfstandig, lekker boven spelen in je kamer of regelt zelf als je wat wilt.

Ook start je eind deze maand in groep 2 en ga je zwemmen in het volgende badje. Zo trots op jou en hoe je alles maar even doet. Je geniet altijd intens van alles en kan hierdoor ook grote frustratie hebben als het even niet gaat hoe je in je hoofd had. Ik ben heel benieuwd kanjer hoe je het gaat doen volgend (school)jaar. De eerste schoolweek ging in ieder geval al helemaal goed en je zit gelijk weer op je plek.

Mijlplaal:

Fietsen zonder zijwieltjes 🚲
Hallo, deze jongen fiets nu zonder zijwieltjes! Na 3x oefenen (eerst met sjaal om de middel *en zonder bezemsteel uit dit filmpje haha) reed hij zo weg. We zijn flink aan het oefenen zodat hij over een tijdje op de openbare weg mee kan fietsen. Duurt nog wel even want we zijn aan het oefenen met remmen, balans houden en slalommen. Oefening baart kunst en hij vindt het zo tof om te fietsen. Het gaat letterlijk met vallen en opstaan maar 90% doet hij het al super goed. #kleinejongetjeswordengroot

De eerste week groep 2 πŸŽ’
je knippert met je ogen en je kind gaat alweer naar de volgende klas. Hulpa, groep 2 is aangebroken en inmiddels zit zijn eerste week er weer op. Wennen, dat wel aan het ritme. Gelukkig zijn alle kindjes uit zijn klas bekend, net als 1 juf dus dat gaat wel goed komen. Gelijk dit weekend wat rustig gehouden om hem van de eerste indrukken de week te laten bijkomen. Ik ben super benieuwd hoe dit jaar gaat verlopen. De eerste week ging in ieder geval al erg goed, hij had het weer helemaal naar zijn zin. Uiteraard maakte ik weer de ‘eerste dag naar school’ foto’s zoals elk jaar<3

Quotes & leuke uitspraken van deze maand

πŸ‘„ ‘Het frissertje moet worden aangezet’ (airco in de auto haha)

πŸ‘„ Oma wilde weten wat hij had gedaan maar gebruikte het woord fietsen niet. Oma bleef doorvragen. Maar waar zat je dan op? ‘Op een zadel’ #nietsaangelogen

πŸ‘„ ‘Morgen kunnen we dat gaan doen mama. Dan heb ik meer energie’

πŸ‘„ ‘Ik ben trost op jou mama, je bent een topper’

πŸ‘„ ‘Ik ruik een vieze smaak’

πŸ‘„ Boekje Wij gaan op berenjacht. De tekst ‘We kunnen er niet overboven, we kunnen er niet onderdoor’. hele discussie bij de sneeuwstorm. ‘Daar kunnen ze wel overheen of onderdoor mama, dan moeten ze maar een goede schep meenemen’

We gaan dus alweer richting September en als dit artikel online komt zit mijn eerste week werken na onze fijne vakantie er alweer op. En Noa zijn eerste week in groep 2.
De kop is eraf πŸ˜‰ Hebben jullie nog leuke plannen voor volgende maand? Hier wat leuke verjaardagen en playdates. Op werk ook wat overleggen dus ik ga vooral lekker veel mijn rust tussendoor nemen.

5 reacties op “Sas beleeft Augustus

  1. Augustus is ook weer voorbij gevlogen. Gek, die inlogpogingen op je weblog. Ik heb het ook wel eens maar niet zo vaak. Wat knap dat Noa al zonder zijwieltjes fietst! Ik heb wekenlang met dochterlief door de wijk gerend.

  2. Leuk overzicht!
    En zo knap van Noa dat hij zonder zijwieltjes kan fietsen. Kleine jongens worden inderdaad groot. πŸ˜‰

    Fijne septembermaand gewenst!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de inhoud van deze pagina niet kopiΓ«ren