Currently #18 & mijn ervaring met de menstruatiedisc Pads & Secrets

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Pads&Secrets

Het is weer tijd voor een nieuwe Currently. Ik vind dit altijd erg leuke kletsartikeltjes. De vorige was in Juli en er zijn heel wat dingen waar ik nu juist weer mee bezig ben. Waar werd ik heel blij van (tipje: zie de foto van dit artikel 😉 ) en welke muziek luisterde ik? Knutselen was ik ook veel mee bezig en vooral rust momentjes voor mezelf inplannen.

Ik geniet van… extra tijd voor mezelf nemen ✦ lekker rommelen in huis en daardoor steeds meer opgeruimd ✦ fijne nieuwe muziekjes ontdekken @ Spotify ✦ heel veel blog inspiratie hebben ✦ leuke koopjes voor Noa via Vinted ✦ een winactie winnen het bordspel Gigantosaurus ✦ de schoencadeautjes voor Sinterklaas al klaar hebben liggen ✦ een fijne avond samen als gezinnetje op de kermis ✦ theetjes in de ochtend ✦ lekkere koeken ontdekt bij de Hoogvliet ✦

♥ Ik werd extra blij van… mijn nieuwe menstruatiediscs van Pads&Secrets. Al tijden ben ik bezig met een alternatief voor maandverband en tampons. Ik gebruik al in de nachten menstruatie ondergoed maar wilde eigenlijk ook wel een menstruatie cup gebruiken. Na veel research kwam ik bij deze menstratiedisc uit. Hij berschermd 12 uur dag & nacht en is uiteraard herbruikbaar. Iets wat me zeker aanspreekt, net als de 100% siliconen vrij van BPA en Latex. Je leest veel verhalen dat tampons toch schadelijk zijn en ik vond ze niet altijd prettig werken. Dit leek me daarom een fijn alternatief.

Bron: Eigen foto’s & afbeelding via Pads&Secrets

Het was wel even een mindset om de disc in te brengen. Hij ziet er zo groot uit en sinds ik bevallen ben vind ik dit toch wel een dingetje. Als je hem opvouwt is hij even groot als een tampon. Het is even zoeken wat de fijnste manier is van inbrengen en met het eruit halen zuigt hij geen vacuüm wat erg fijn is. Ook is er fijn contact met de klantenservice bij vragen en staat er op de site een uitgebreide uitleg, inclusief filmpjes en duidelijke foto’s met informatie.

Ik heb een Startset met 2 verschillende maten menstruatiediscs (M+L), hoesje om te bewaren, opvouwbare sterilisator en schoonmaak foam. Dit is een complete kit om aan de slag te gaan. De disc is makkelijk te legen en met de foam goed schoon te maken. Zo kan je hem meerdere malen, op een hygiënische manier gebruiken. Via de magnetron en de opvouwbare sterilisator kan je hem éxtra goed reinigen en deze is makkelijk in gebruik.

Er zijn 2 verschillende maten voor de disc. Een M is voor lichte tot normale menstruatie & voor vrouwen met een lage baarmoederhals. Maat L is voor normale tot hevige menstruatie & voor vrouwen met een hoge baarmoederhals (of vrouwen die zijn bevallen). Meer informatie hierover is op de site te vinden.

Tot nu toe ben ik erg tevreden over deze discs en de werking ervan. Ik raad het zeker aan om te proberen, ze hebben een garantieperiode van 60 dagen als het niet goed is krijg je jouw geld terug. Met de kortingscode SAS10 krijg je 10 procent korting op jouw bestelling. Klik hier om de menstruatiedisc te bestellen. Het is echt even wennen maar het is zoveel prettiger. Je voelt niets zitten en je hoeft niet telkens iets te vervangen. Ook het eruit halen heeft even oefening nodig (en heb ik nog niet helemaal onder de knie), maar daarna merk je dat het super handig in gebruik is.

Ik kijk uit naar… de Herfstvakantie die eraan zit te komen. Wat.ben.ik.er.aan.toe. Even niks moeten en heerlijk genieten samen met Noa. Ik wil vooral lekker samen tijd doorbrengen, een dagje gaan zwemmen en lekker thuis keuvelen.

Ik kijk… inmiddels alweer naar seizoen 13 van Criminal Minds. Nog steeds heerlijk om mijn favoriete serie te herkijken. Ook begint morgen een nieuwe aflevering van seizoen 17(!) Nog niet gezien, maar ik ga trouw alles eerst afkijken zodat ik door kan kijken. Nu al zin in.

Ik maakte… weer wat leuke DIY dingen. Een wagenspanner voor een ex-collegaatje/vriendinnetje. Maar ook een leuk geboortebord en voor een ander vriendinnetje ben ik nog bezig. Super leuk om weer wat meer creatief bezig te zijn. De boxen hiervoor heb ik een tijdje geleden uitgezocht dus ik heb nu echt alleen maar materialen die ik gebruik. Ook ben ik bezig voor leuke presentjes alvast voor de kerst voor Noa zijn juffen en mijn collegaatjes.

Ik deed… een dansje als ik weer eens een volle nacht doorsliep. Er was telkens wel iets. Of ik werd zelf wakker omdat ik verkeerd lag, Noa die hoestbuien had of een nachtmerrie… iets met slaap tekort en drukke (werk)weken maken dat mijn batterijtje een beetje leeg begon te raken.

Ik verbaas me over… dat mensen sommige vragen durven stellen. Ik schreef er een artikel over.

Ik ben de laatste tijd veel bezig met… weer in het (werk)ritme komen na een super fijne XXL vakantie. Het is weer even wennen. Noa naar school, ik werken (en de drukte de eerste weken @ werk) Ik merk dat ik zeker na zo’n langere vakantie (maar mij hoor je niet klagen 😉 ) even weer meer tijd nodig heb om in te komen. Maar het lukt al aardig.

♥ Ik lees nu… alleen jullie blogs bij. Het is fijn weer even ‘up te date’ te zijn met wat er allemaal bij jullie speelt. Ik ontdek nog steeds nieuwe blog maar heb via mijn Feedly echt heel wat fijne favoriete de afgelopen jaren opgeslagen. Boeken heb ik nog steeds niet gelezen en hoop hier nog wel een start aan te maken dit jaar.

Ik luister… dit nieuw ontdekte nummer. Heerlijk!

Heb jij wel eens gedacht aan menstruatiediscs?
Waarom wel of waarom juist niet?

One thought on “Currently #18 & mijn ervaring met de menstruatiedisc Pads & Secrets

  1. Ik vind die menstruatiedisks maar enge dingen als ik eerlijk ben. Ik vond tampons altijd al heel eng (nu gebruik ik ze zelden). Mijn menstruaties zijn zo licht dat ik weinig heb aan dat soort dingen. Ik heb wel wat menstruatie ondergoed, maar ook daarvoor is het vaak te licht. Dus ik ben nog een beetje zoekende wat wel fijn is. Tot nu toe blijft het, helaas, bij de wegwerp artikelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de inhoud van deze pagina niet kopiëren