FEEST: Noa is 5! | Mommy TAG Questions

Hiederepiep… HOERA voor onze Noa die vandaag alweer 5 jaar is geworden (echt STOP DIE TIJD HET GAAT ZO HARD). Ik kwam dan ook een leuke vragenlijst tegen van vragen over het moederschap. Tijd om eens even mijn geheugen in te duiken en te vertellen over de mooiste, frustrerendste momenten en mijn relatie als ouders de afgelopen 5 jaren. Al 5 jaar mama-van… Het mooiste maar ook echt uitdagendste wat ik ooit heb gedaan. Dankbaar. Elke dag 🤍

Foto: De eerste echo van Noa – 4 weken. Noa op de foto 5 maanden
Dino setje van Schattigebabykleertjes #spon

Vandaag viert Noa zijn verjaardag op school en gaan we de avond lekker uit eten samen of eten wet huis. Noa mag kiezen, een traditie dat de jarige altijd mag kiezen. 🎂🥳 Zijn feestje hebben we vorig weekend gevierd, zoals je einde van deze maand uitgebreid gaat zien in het maandoverzichtje van Juli.

Hoeveel kids heb je? En hoe oud zijn ze?
Ik heb 1 zoontje, Noa die vandaag 5 is geworden 🥳🎈 #hierdepiepHOERA

Op welke momenten als ouder ben je het meest trots?
Och welke momenten eigenlijk niet he. Ik ben trots hoe hij echt altijd & overal zichzelf is. Op school, bij de bakker, bij vrienden en familie… Ik zie dat hij altijd gewoon lekker in zijn vel zit en doet wat hij zelf wil. Het is mooi te zien hoe vrolijk hij altijd is en hoe hij alles altijd met een openblik bekijkt en aanpakt. Hopelijk blijft dit zo want ik vind het een mooie eigenschap.

En wat zijn de meest frustrerende momenten?
Och hij is 5 he, dus die zijn er echt genoeg. Als hij weer eens een hele discussie aangaat en een halve meltdown heeft als iets niet gaat hoe hij wil. Of wanneer hij het wil. Hij heeft periodes dat hij echt ontzettend aan het uitproberen is hoever hij kan gaan, hoe brutaal hij kan zijn en hoe hij mama op de kast kan krijgen. En dat lukt hem soms zeker wel.

Op welke manier geef jij je kind straf?
Als hij straf krijgt moet hij tegen een muur zitten of op de trap er er eventjes over nadenken. Hij kan er dan lekker boos of zuchtend bij kijken. Hij luistert wel altijd goed en loopt altijd naar de muur als we hem dit vragen, én blijft zitten. Daarna laten we hem vertellen wat er mis ging en moet hij het oplossen. Dit kan zijn eigen manier zijn: om het nu wel te doen, om een kus/knuffel of sorry te zeggen. Vaak komt hij zelf met de zin: ‘Ik wil het nu graag oplossen’

Wat is jou éne MUST HAVE piece of baby/peuter equipment?
Ik ben nog steeds ontzettend blij met onze Luvion Essential Babyphone maar ook met de leertoren & een placemat en vloermat van NOUI NOUI (laatste 2 #spon) Het zijn dingen die ik dagelijks gebruik en erg makkelijk zijn om te hebben. De babyfoon kunnen we alles fijn op zien. De leertoren vind Noa super fijn om te gebruiken in de keuken en de placemat eet en knutselt hij dagelijks op. Ook de vloermat is echt IDEAAL (echt een aanrader ondanks dat hij aan de dure kant is) en makkelijk schoon te houden. Nog meer blij met: zijn slaap schaapje (zodat meneer langer in bed blijft), eigen tablet/koptelefoon, zijn trampoline en zand/watertafel voor in de tuin.

Noem een ding dat je hebt gekocht voordat je een kind kreeg, wat je uiteindelijk nooit gebruikt hebt.
Ik moet hier eigenlijk heel erg hard over nadenken, zo lang geleden. Ik kocht eigenlijk altijd heel bewust dingen waarvan ik wist dat ik ze ging gebruiken. Volgens mij hebben we wel eens spulletjes gekregen van mensen waarvan we dachten: dit gaan we nooit gebruiken. Maar kan nu niet 123 een voorbeeld noemen.

Heb je altijd al kids gewild? En hoeveel zou je er nog willen krijgen?
Ik heb het nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik tot mijn 25ste géén kinderwens had. Gek om dit te bedenken, aangezien ik me nu het leven zonder het moederschap niet meer kan voorstellen. Hoeveel ik er nog zou willen krijgen? 0. Het is goed zo en ons gezinnetje voelt voor ons compleet aan.

Is jou relatie met je partner veranderd sinds jullie een kind kregen? Goed of slecht?
Uh ja hoe kan het niet zijn veranderd? Je staat in het teken van je kind en je hebt minder tijd voor elkaar. Ook is je nachtrust iets wat je kan opbreken en maakt dat je soms wat meer geïrriteerd bent naar elkaar toe. Ik denk wel dat we hechter zijn geworden sinds we Noa hebben. We bespreken meer dingen, vaak ook kind gericht en we zitten vaak op 1 lijn wat betreft opvoeding of dergelijke over hem. Ook is het super leuk om hem als papa te zien, is toch een andere ‘laag van’ die je echt pas kan begrijpen als je het zelf meemaakt.

Foto: Newborn shoot, gemaakt door een professionele fotografe. Noa 11 dagen, 2019

Hoeveel dates hebben jullie per maand?
Een echte date-date hebben we eigenlijk al heel lang niet gehad, maar we hebben wel elke Zaterdagavond date-night thuis. We kijken een serie, filmpje met iets lekker erbij en genieten van elkaars gezelschap. Het is fijn om als ouders zijnde deze tijd voor elkaar in te plannen.

Hoe is de relatie met vrienden sinds jullie een kind hebben gekregen?
Eigenlijk hetzelfde gebleven, hoewel leuke dates plannen soms lastiger is. Soms gaat Noa mee en soms ga ik zelf met vriendinnen opstap.

Hoe ziet jouw droom vakantie eruit met je kind?
We willen zeker nog eens met hem naar het buitenland, lekker genieten in de zon. Echter met de afgelopen verbouwingen is de spaarpot even wat leger. We genieten eigenlijk elk jaar wel samen een weekendje in Centerparcs of gaan lekker dagjes weg naar een Dierentuin, Ballorig of andere parken. Voor nu is dit prima en Noa vermaakt zich ook altijd erg.

Droom vakantie zonder je kind?
Ik zou eigenlijk zelf niet graag zonder Noa op vakantie gaan. Ieder zijn ding maar ik geniet juist extra van de vakanties samen.

Waar shop jij voor je kind?
Ik shop veel via Vinted tweedehands, aangezien meneer altijd overal gaten in gemaakt krijgt. Zonde om dus echt hele dure kleding te kopen. Deze gebruik ik alleen voor als hij netjes moet zijn. Verder koop ik veel kleding bij de Zeeman, Kruidvat, H&M…

Favoriete make-up? Skin care?
Ik gebruik eigenlijk altijd dezelfde producten. Ik gebruik voor mijn gezicht altijd de crème van Nivea en BB cream van Garnier. Verder gebruik ik weinig make-up. Ik neem er gewoonweg de ochtenden de tijd niet voor. Ik ben blij als ik de ochtendrush alles gedaan krijg.

Oorbelletjes bij je baby? Ja of nee?
Nee. Gewoon nee.

Bad of douche?
We doen beide bij Noa. Hij heeft zelf een opvouwbaar badje van Stokke, ideaal en hij past er nog in tot nu toe. Zelf ben ik meer van het douchen. Nou hebben we geen bad thuis maar op vakantie zie je me er ook niet zo snel in.

Ben je alweer terug op je pre-zwangerschap gewicht?
Inmiddels is het alweer 5 jaar geleden dus ja. Daarbij weeg ik nu minder als voor mijn zwangerschap. Ik was alweer snel in shape zonder er eigenlijk heel erg veel voor te moeten doen #sorrynotsosorry

Alle echo’s bij elkaar

Wil je dat je kind later gaan studeren? Of vind je dat dat zijn eigen keuze is?
Wat hij gaat doen vind ik niet belangrijk: zolang hij maar kiest voor iets waar hij blij van wordt. Wel vind ik school ontzettend belangrijk, dus is het zeker iets waarbij we hem stimuleren om zijn best voor te doen. Gelukkig duurt dit verhaal nog even, laten we eerst maar eens richting groep 2 gaan 😉

Maak deze zin af: ‘Je weet dat je een Mommy bent als___?’
Je continu aanstaat. Altijd met kleding en/of speelgoed thuiskomt voor je kind maar zelf nog een onderbroek draagt van 20 jaar geleden. Als je 20x per dag speelgoed oppakt, om vervolgens te denken ‘wáárom doe ik dit? Het ligt toch daarna weer overal..?’ Als je tijd voor jezelf wilt, maar als het zover is je kind mist. Als de gesprekken toch altijd weer terugkomen op je kind en als je vind dat hij teveel speelgoed heeft maar zelf weer met wat aankomt zetten ‘want…’

Artikel idee / » Lees meer over de affiliate links hier

3 reacties op “FEEST: Noa is 5! | Mommy TAG Questions

  1. Leuk om te lezen! Bijzonder genoeg kan ik me juist geen leven voorstellen met een kind. En das ook helemaal oke 🙂 Nog gefeliciteerd met Noa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *