RECAP | BYE BYE Zomervakantie, wat was je fijn!

Als dit artikel online komt is mijn zomervakantie écht voorbij. We hebben ontzettend genoten, 3 weken met het hele gezin en ik nog 3 hele weken met Noa. Vanaf vandaag weer alles oppakken met werken en Noa heeft vandaag zijn eerste schooldag voor groep 2. Hij had er super veel zin in maar toch altijd een beetje spannend. We brengen hem samen naar school en M. haalt hem zijn eerste dag op. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat vinden en hoe mijn eerste werkdag gaat zijn. We krijgen altijd nieuwe kinderen en de oude moeten ook weer wennen aan de structuur.

Hieronder onze fijne vakantie in foto’s met een kleine uitleg of verwijzing. Op vandaag weer naar het ‘echte’ leven. Structuur, regelmaat en weer bezig zijn behalve ‘moederen’ Aan de ene kant ga ik het missen, aan de andere kant zijn we er zeker weer aan toe. Kijken jullie mee?

RECAP | BYE BYE Zomervakantie, wat was je fijn!

Ik had een fijne playdate met een vriendinnetje en haar zoontje in de Natuurspeeltuin en zag deze mooie vlinder ★ wij kochten een nieuwe auto en ik vulde hiervoor opnieuw de auto TAG in ★ Noa kon na 3 keer fietsen zonder zijwieltjes, zo trots! ★ we hadden samen een shop date en aten gezellig een regenboogtaart ★ met andere vriendinnetjes en kids had ik een pool-date op een 30+ graden dag. Was erg gezellig en we hebben genoten ★ we gingen naar de bioscoop: Dikkie Dik it was.

We hadden een heerlijke vakantie @ Centerparcs, dat is altijd wel genieten! We hadden mooi weer en hebben ontzettend genoten van de natuur, veel wandelen, heel veel zwemmen (vooral de wildwaterbaan) en gingen een aantal keren uit eten. Lees hier het gehele (foto) verslag van onze fijne vakantie. We hebben prachtige herinneringen gemaakt samen.

We gingen nog meer zwemmen met het mooie weer ★ we veranderden Noa zijn kamer. Hierover komt nog een uitgebreid foto artikel online, erg blij met de nieuwe indeling. Noa kwam er zelf mee dus zijn we gelijk aan de slag gegaan. Binnenkort dus online ★ Ik was weer lekker aan het DIY’en. Sowieso voor een aantal vriendinnetjes & ex-collega’s aan het freubelen, super leuk om te doen ★ we kochten nieuwe school spullen voor groep 2 voor Noa. Een nieuwe tas had hij zeker nodig en gymschoenen en andere spulletjes. Helemaal klaar dus vandaag voor het 2de jaar op school ★ ik keek in mijn vrije uurtjes en avonden lekker veel Criminal Minds. Inclusief lekkers en een mok thee. Heerlijk om zo te genieten van even tijd voor mezelf ★ we waren 17 jaar samen & 12 jaar getrouwd in deze weken. Zeker wel een mijlpaal om te vieren met taart en voor ons trouwen met een zelfgemaakte cake

Hadden we met het warme weer veel watergevechten in de tuin ★ ging ik naar de fysio en was mijn gezondheid weer aan de beterende hand ★ legde we de laatste puntjes op de i van onze zolder. Lekker opruimen, indelen. Het artikel komt eraan, maar dan wil ik de zolder wel helemaal fotoproof hebben 😉 ★ had Noa wat fijne playdates ★ kwamen er super fijne samenwerkingen binnen voor zowel Noa als mijzelf. Ik ben er druk mee bezig qua uitproberen, foto’s maken e.d. dus er komen zeker wat leuke samenwerkingen online de aankomende weken #enthousiast ★ ik kocht wat leuke dingetjes via Vinted voor Noa. Er staan er hier maar een paar afgebeeld maar in mijn maandoverzicht ga ik er dieper op in

En dan nog LEGO, LEGO en nog meer LEGO
God wat hebben we veel LEGO sets gemaakt deze vakantie. Alles is wel tig keer in en uit elkaar gezet. Zowel gezellig samen als Noa die lekker alleen met de LEGO bezig was. Ook in zijn kamer is nu een fijne plek om wat LEGO te maken maar mijn eettafel staat er ook dagelijks vol mee. Kleine pakketten, grote pakketten. Om vervolgens te zeggen: Het kan uit elkaar hoor mama, kan ik het weer opnieuw maken. We hebben ons dus prima vermaakt en ik had af en toe zere handen (uit elkaar halen van alles) en zere ogen (van alles zoeken en sorteren als het uit elkaar moest – ik bedoel alles moet wel weer terug in de juiste zakjes) Hij heeft dan ook al die jaren veel LEGO bij elkaar gespaard. Voor zijn verjaardag, kerst, Sinterklaas en ook soms van zijn eigen centjes voor zijn rapport of vakantie. Ondanks dat hij veel andere dingen ook leuk vind is dit toch wel echt al jaren favoriet.

De ene keer kan hij zich er uren mee vermaken, weken achter elkaar. Net als deze vakantie dus 😉 En zo heeft hij even een periode van minder LEGO maken en met andere dingen meer bezig zijn. Toch valt hij altijd weer terug naar LEGO en vraagt het ook altijd als cadeautje. Hij heeft verschillende LEGO sets waaronder: Ninjago, LEGO City, MARIO LEGO, Spiderman, Sonic… om er een paar te noemen. Veel pakketten zijn voor 8+/10+ en vind hij heel tof om in elkaar te zetten. Je merkt dat het hem uitdaagt maar tegelijkertijd ook een soort van rustpuntje geeft.

Het was dus echt een hoogtepunt voor Noa dat we naar LEGOLAND gingen, iets wat al een langere tijd op de planning stond als echte LEGO fan. Hij heeft zich zo vermaakt daar in het treintje met toverstok, zelf een auto en LEGO bouwen (en laten rijden), een LEGO film kijken… Er was een hoop te doen en hij heeft het daar super naar zijn zin gehad. Een hoop fijn bouwen en uiteindelijk in de LEGO shop nog iets meegenomen om thuis weer te bouwen. Inmiddels in zijn vernieuwde kamer heeft hij een prachtig plekje gekregen om LEGO te maken en ook op te bergen.

Helaas is deze fijne zomervakantie voorbij gevlogen, maar wat hebben we genoten 🤎 Met een grote G. Heerlijk met mijn gezinnetje en we hebben zeker een heel mooie dagen gehad. Op naar nog meer mooie dagen, ondanks dat de quality time met school & werk nu minder gaat zijn. Ik geniet daarom altijd extra van de Woensdag-middagen met hem samen.

Heb jij vakantie gehad en wat was je hoogtepunt? Zet ze in de comments want ik ben benieuwd! PS: Nieuw hieronder: een hartjes button, voor als je geen zin/tijd whatever hebt om te reageren. Zo weet ik dat je dit artikel wel leuk hebt gevonden.

7 reacties op “RECAP | BYE BYE Zomervakantie, wat was je fijn!

  1. Als je die foto’s ziet, wil je gewoon terug in de tijd. Ik was twee weken vrij en ik heb alleen maar geluierd. Heerlijk met dat mooie weer.

  2. Blij voor jullie dat jullie zo’n heerlijke zomervakantie hebben gehad. Die regenboogtaart ziet er super uit. Zo vrolijk met al die kleurtjes. Opvallend ook dat Noa net als ik fan is van het bouwen. Hier worden sets ook af en toe opnieuw gemaakt en nadien afgebroken en gesorteerd in genummerde zakjes. Veel succes bij het opnieuw wennen aan de werkdagen.

  3. Wat een leuke terugblik op jullie vakantie! En ja, het plezier en genieten straalt van je foto’s en verslag af, dus met recht dat je zegt Genieten met een hoofdletter G! Ik had in juni al lekker vrij en we hebben toen een heerlijke vakantie in Tsjechië gehad, in de zomer gewoon gewerkt, maar in de weekenden leuke dates met vrienden gehad, dus ook onze zomer is een leuke periode geweest!

  4. Wat fijn dat jullie zo van de vakantie hebben kunnen genieten.
    Hopelijk lukt het om dat fijne gevoel toch ook nog wat door te trekken naar het schooljaar. En goed dat er altijd de woensdagen nog zijn om samen leuke dingen te ondernemen.

    Wij hebben heel veel klusjes aangepakt deze zomer, dingen die al langer eens moesten gebeuren. Ook goed om te kunnen afstrepen.

  5. Ziet er uit als een fijne vakantie met heel veel waterplezier!
    Leuk gedaan met de foto’s.
    En de autotag, daar ben ik benieuwd naar, de mijn is nog in de maak (achteraf heb ik meer auto’s gereden (gehad) dan ik dacht….

  6. Wat veel fijne dingen in de vakantie! Goed dat jullie er zo van genoten hebben. Ik heb zelf niet echt zomervakantie gehad, maar ga wel bijna een paar dagen op vakantie, dus daar heb ik zin in 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de inhoud van deze pagina niet kopiëren