12 jaar getrouwd! ABC weetjes van ons huwelijk

Altijd een mooie mijlpaal om even bij stil te staan, ook op mijn blog. Vandaag zijn we alweer 12(!) jaar getrouwd.

378691200 seconden
6311520 minuten
105192 uur
4383 dagen
626 weken & 1 dag
144 maanden
12 jaar

God, wat klinkt ik zo oud 😉 maar al 12 jaar wel super gelukkig. Ik heb al meerdere artikelen geschreven, elk jaar weer en het is altijd een uitdaging weer iets te verzinnen. Nu kwam ik een ABC tegen die ik zelf heb aangepast, om zo wat mooie herinneringen per letter de delen. Kijken jullie mee?

12 jaar getrouwd! ABC weetjes van ons huwelijk

Aanzoek
Het aanzoek gebeurde bij ons thuis, in ons oude flatje. Op 30 December 2010 – met een cadeautje dat onder de kerstboom stond en weken naar me stond te loeren. Twee jaar later trouwden we.

Bruidsboeket
Ik had een prachtig minimalistisch boeket die mijn ouders de ochtend zelf hebben opgehaald. De bloemist wist dat ik niet van poes-pas hield en dit was zeker het geval nadat ik haar de vrije hand had gegeven. Hoop geld wel voor een klein bloemetje haha maar was het zeker waard voor de mooie foto’s. Ik heb een aantal bloemen laten opdrogen en het boeket niet gegooid maar gegeven aan mijn beste vriendinnetje.

Cadeauwensen
We hadden geen gekke cadeau wensen maar vroegen gewoon een envelopje met een geldbedrag erin. Ik had een super toffe doos gekocht waarin de gasten dit konden doen. Zo konden we dit extra gebruiken in ons huisje en/of huwelijksreis. Ik zal ook nooit vergeten dat 1 iemand er gewoon een lege envelop in heeft gedaan #wieowie

Draaiboek
Ik ben een echte planner dus ik had een hele opzet voor de dag zelf ingedeeld. Alles goed geregeld, lijstjes gemaakt en alles dubbel gecheckt. Ook dingen uit handen gegeven en hierdoor verliep ook alles helemaal soepel. Hierdoor had ik totaal geen zenuwen en het was gewoon een super fijne dag om te beleven.

Echtpaar
Na 5 jaar samen te zijn waren we ineens ‘nog meer’ samen. Het is toch wel iets extra’s vond ik toen zelf en gaf een fijn gevoel. We zijn in gemeenschap van goederen getrouwd en ik heb zijn achternaam aangenomen.

Fotoshoot
De fotoshoot hielden we in de natuurtuin van onze woonplaats. #bewustbloggen Ik heb me echt een breuk gelachen en heb zulke mooie foto’s gekregen! Ik heb er een mooi boek van gedrukt. Zelf had ik voor op de trap bij het stadhuis ook een lijst met wie allemaal op de foto moesten. Nog steeds dankbaar voor aangezien er een aantal mensen inmiddels al niet meer zijn of waar we geen contact meer mee hebben.

Gasten(boek)
We hadden een kleine bruiloft met hechte vrienden en familie en een deel van mijn (oude) werk was bij de plechtigheid. Als gastenboek hadden we een mooie lijst, waar iedereen een boodschap in kon zetten. In het midden afgezet zodat er nog een mooie foto later kon worden toegevoegd. Nogmaals, mooi om dit te hebben aangezien er een aantal opa’s en oma’s opstaan die er nu niet meer zijn. Toch een mooie tastbare herinnering samen met de foto’s.

Huwelijksreis
We gingen voor het eerst naar een Waddeneiland, Terschelling. We hadden de bruidssuite. We hebben echt super genoten, veel gefietst en gezien van de omgeving daar. Fun fact: in 2022 gingen we op vakantie naar hetzelfde hotel samen met Noa. Echt zoveel mooie herinneringen en ook weer nieuwe gemaakt.

In de ochtend trouwen
Misschien niet geheel standaard en daarom deste leuker. Wij zijn vroeg in de ochtend getrouwd. Gratis en zo hadden we daarna de hele dag nog. Na de ceremonie zijn we gaan ontbijten bij een hotel. Ook weer net even anders, net als dat we een feestje overdag gaven in de tuin van mijn schoonfamilie en de avond zelf afsloten samen, uit eten. We hebben het precies gedaan zoals we het wilde en het is echt een hele mooie herinnering om terug aan te denken.

Just married
Het was echt een prachtige dag en we hadden daarna ruim 3 weken vakantie inclusief huwelijksreis. Ik heb er zó van genoten naderhand. Voorhand hadden we allerlei mensen gevraagd; om mee te shoppen met de jurk/het pak, neefjes van Mike waren ringdragers, ik heb verschillende mensen een camera in hun handen gedrukt zodat ik out of the box foto’s had (aanrader!) en hoe alles werd geregeld met het feestje erna.

Kus
Ik heb een hele toffe foto van dé kus, die ik hier helaas niet ga laten zien #bewustbloggen maar me zeker wel dierbaar is. Het is toch de bezegeling op alles waar je naartoe hebt geleefd.

Liefde
Misschien is dit wel het woord wat deze dag omschrijft. Niet alleen de liefde voor elkaar maar ook met al onze vrienden en familie erbij. Het was knus, fijn en helemaal ons. Iedereen die we erbij wilde was er en dit voelt als een mooie herinnering.

Muziek
We hadden eigenlijk alleen een opkomst nummer. We zijn beide naar het altaar gelopen en niet ‘weggegeven’ Ook zijn we samen vanuit huis naar de ceremonie gegaan en hebben niet apart geslapen. Allemaal lekker eigenwijs en op onze eigen manier. Leuk weetje: Het opkomst nummer was geheel verkeerd (en geheel mijn eigen fout – verkeerd doorgegeven) waardoor we een ander nummer hadden dan gedacht. Er is ook een foto van dat wij elkaar verbaast aankijken…

Naam
Ik heb, iets wat volgens mij weinig voorkomt (hoor het weinig) mijn eigen achternaam geheel laten vervallen. Ik heb geen 2 achternamen maar echt alleen ZIJN achternaam. Het was een heel gedoe nog toen der tijd om mijn achternaam goed te krijgen, wat me pas na 2 jaar getrouwd te zijn is gelukt. Ik dacht trouwen, dan doe ik het ook goed met geheel zijn naam aannemen.

Ondertrouw
Dat stelde eigenlijk vrij weinig voor en we stonden zo weer buiten. het was dingen doornemen, gegevens opschrijven en hulpa. Ik had er van te voren veel meer van verwacht 👻

Personen die belangrijk waren
Onze getuigen waren bij ons beide onze ouders. Voor mij, als enig kind de 2 belangrijkste op dat moment en vond het dan ook erg tof om hier foto’s van te hebben. Ze stonden en staan altijd achter me en het is mooi hun deze rol als enige dochter te kunnen geven. Ik hoefde er niet lang over na te denken. Ik heb veel goede vriendinnen (waar ik achteraf ook getuige van mocht zijn) maar heb door deze keuze niemand daarin te kort gedaan.

Q
Hier kon ik dus niets op bedenken. Ja, quote maar die hadden we niet. Ook hadden we geen geloftes of dergelijke die we voorlazen.

Ringen
De ringen die we hadden droeg ik al, het was namelijk mijn verlovingsring. Een andere ring hoefde ik eigenlijk niet. Fun fact: we hebben beide dezelfde en voor onze trouwerij hebben we beide onze datum en naam erin laten graferen.

Schoenen
Tsja de schoenen. Ik heb dus géén hakken meisje maar werd wel verliefd op een paar schoenen waar ik nog geen seconde op kon lopen. Ik kocht schoenen voor de gehele dag en trok deze hoge hakken alleen even aan voor de shoot. Wat daarbij ook hilarische foto’s opleverde (en waarbij ik blij was dat ik ze na een tal van foto’s weer uit kon doen)

Trouwdatum
Onze trouwdatum is 20 Augustus 2012. Geen specifieke betekenis dat we dan wilde trouwen; het was de eerste beschikbare dag die gratis was en in onze vakantie kon vallen. We zijn dus getrouwd op een Maandag ochtend om 08:30

Uitnodigingen
Daar heb ik zeker mijn best op gedaan. Te bekijken welke uitnodiging en ook voor de bedankkaarten ben ik bezig geweest. Zo kwamen we uit op een sierlijke kaart met duiven erop. Waardoor ik later als taart topper ook nog 2 duiven heb geregeld. de bedankkaartjes heb ik ook allemaal zelf geschreven en gebruik gemaakt van de foto’s die we hebben gemaakt. Ik had een krijtbordje mee waarop ik bedankt heb geschreven en die we toe hebben gevoegd aan de voorkant van de kaart. Elke kaart een persoonlijke boodschap en vond het super leuk om dit te maken.

Versiering
Tot in de kleine details ben ik er zelf mee bezig geweest, super leuk om te doen! En als verrassing hing er een groot spandoek met foto bij het feestje naderhand, waar we beide niets van afwisten. Zo leuk! Ik heb hem boven nog opgerold staan. Een mega doek haha.

Wit
Zoals je al hebt gezien de kleur van mijn jurk. Mijn jurk was simpel en zonder poespas. Ik vond de perfecte trouwjurk in de eerste winkel, na 4 pasbeurten. Er waren 3 dierbare mee om dit te vinden en ben er nog steeds ontzettend blij mee. Jammer dat ik hem helaas niet meer dicht krijg #pamelaAnderson

Xtra speciaal
Zoals elke trouwdag is het altijd iets om met mooie herinneringen en een glimlach op terug te kijken. Zelfs vandaag na 12 jaar. De lol die we hebben gehad met de fotoshoot, het lekkere ontbijt, de lol toen de sprinklers aangingen we eronder door moesten. Er zijn zoveel mooie momenten om te koesteren van deze dag.

Yes I do
‘Luid en duidelijk’ zal altijd daarbij in te teken staan. Ik vond het best spannend om ja te zeggen. Zeg je ‘Ja ik wil’ gewoon ‘Ja’ of… ‘Natuurlijk’… Ik zat daarmee zo in mijn hoofd dat ik wat luider dan normaal JA riep. waarop de trouw ambtenaar daarna dus die opmerking maakte. Staat ook leuk op film haha en is best een grappig momentje om aan terug te denken.

Zomerbruiloft
De dag voordat we gingen trouwen was het tachtig graden zo warm. Ontzettend veel medelijden met mijn schoonfamilie, die de taart stonden te maken/bakken in de hitte en alle voorbereidingen troffen. Gelukkig was het de dag zelf niet tropisch heet maar warm genoeg voor een super fijne dag.

Wat is jou trouwdatum?

Artikel idee

10 reacties op “12 jaar getrouwd! ABC weetjes van ons huwelijk

  1. Oh, dat van die lege envelop is wel gek om te ontdekken. Veel kans dat het een vergissing is van een koppel waarvan beide dachten dat de andere er al geld had ingestoken.

    Ik zie eigenlijk veel overeenkomsten met onze trouwdag. Ook voor mij geen poespas qua jurk en boeket, platte schoenen ipv hakken zodat ik mijn enkels niet zou omslaan, vroeg getrouwd nadien op de middag een receptie met vrienden en familie en ’s avonds na de foto’s die door een vriend en vriendin gemaakt werden een etentje in het restaurant bij ons om de hoek met een klein groepje mensen.

  2. Hahaha! Die lege envelop is wel erg. Of het moet een vergissing zijn. Dat kan ook. Wel heel leuk om te lezen. Ik heb geen trouwdatum. Ik ben vier keer gevraagd maar ik heb vier keer ‘nee’ gezegd. Ik heb er niks helemaal niks mee 😂
    Maar jullie van harte gefeliciteerd!!!!

  3. Oeps, een dag te laat, maar alsnog gefeliciteerd. Zo fijn dat jullie alles gewoon lekker op jullie eigen manier hebben gedaan. Ik weet nog dat ik toentertijd het idee van een ontbijt zo leuk vond! (Kun je nagaan hoe lang ik jouw blog al volg!)

  4. Wat leuk om te lezen! Nog gefeliciteerd met jullie trouwdag! Jammer hè, dat je met sommige die op je trouwdag waren geen contact meer hebt (of nauwelijks). Dat herken ik wel. Maar misschien niet onoverkomelijk.

    1. Maakt ook de foto’s wel mooi. Ook met onze opa’s en oma’s en hoe je toen anders in het leven stond. Vind het nog steeds een eer om op jullie dag te mogen zijn geweest. Was prachtig <3

  5. Haha, die lege envelop! Dan vraag je je toch af of iemand dat per ongeluk heeft gedaan, echt geen geld had op dat moment om te geven of er gewoon geen zin in had… Nooit achter gekomen wie het was?

    1. Nope. Na al die jaren nog steeds een groot vraagteken. Ik vraag me de reden ook echt af. Denk eerder, aan de mensen die we hebben uitgenodigd (hadden een kleine bruiloft) dat het is dichtgeplakt en vergeten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de inhoud van deze pagina niet kopiëren