Opnieuw: The Car Confession TAG

Eerder plaatste ik deze tag al in 2018, een tag over auto rijden. Heel toepasselijk om hem na zoveel jaren toch nog eens in te vullen. Vooral nu we een nieuwe auto hebben. Ja, na 9.5 jaar hebben we afgescheid genomen van onze Capture (bye Casper!) en hebben nu een nieuwe KIA. Tijd om na zolang dus opnieuw de auto tag in te vullen. Want er zijn nog al wat veranderingen van onze auto naar de nieuwe auto 😉

Opnieuw: The Car Confession TAG

Op de foto hierboven: Onze Renault Capture en daarnaast onze nieuwe KIA NIRO e-Niro.

Heb je een auto & waarom?
Zou een beetje raar zijn als ik deze tag invul zonder auto 😉 Uiteraard hebben we een auto: net een weekje een nieuwe. Na 9.5 jaar hebben we onze Renault ingeruild voor een KIA.

Wat was je eerste auto?
Onze eerste auto samen was een zwarte Opel. Daarvoor had M. een Volkswagen Golf maar hier heb ik maar 3 weken in gereden en daarna gingen we voor de Opel.

Wat voor een kleur heeft je auto?
Gravity Blue Metallic met lichtere blauwen strepen.

Heb je wel eens een botsing/ongeluk gemaakt?
Yes, helaas wel. In al die jaren 3 keer. #nottalkingaboutit

Heeft je auto een bijnaam?
Onze oude auto wel, deze (nog) niet.

Heb je al eens een lekke band gehad?
Nope, gelukkig niet en hoop dat dit me bespaard blijft.

In welke auto rijd je over 10 jaar?
‘Ik vraag me af of we over 10 jaar niet allemaal elektrisch rijden of hele andere soorten auto’s hebben.’ vulde ik in 2018 in bij deze tag haha. Ik had een vooruit ziende blik met een elektrische auto 😉 Maar ik heb werkelijk waar geen idee. Er wordt zoveel ontwikkeld dat ik niet weet hoe de auto’s zijn over 10 jaar. Misschien vliegen we dan allemaal wel 😉

Hoe vaak was je je auto?
Ik was hem eigenlijk nooit, dat doet M. altijd. Door de wasstraat. Hoe vaak? Dat ligt er eigenlijk een beetje aan hoe vies hij is. Wij rijden er dan ook niet zo heel erg veel mee.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg  photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg  photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Welke van de 3 kun je wel missen: airconditioning, automaat of 5 deuren?
Uh. 5 deuren is wel fijn, vooral met Noa die in zijn autostoeltje moet. Airconditioning is ook wel erg fijn in de hete zomers en automaat kan ik dus (zie onderstaande vraag) niets over zeggen haha 😉 Sinds onze nieuwe auto heb ik nog nooit automaat gereden sinds ik mijn rijbewijs heb. Dus tsja?

Automaat of versnelling?
Nou dit is dus het ding he. Onze Renault was een versnelling en onze nieuwe een automaat. En god wat is dát wennen. Ik bedoel, heel mijn linkervoet en hand zijn bijna overbodig. Ook zijn er wat andere dingen anders zoals geen automatische deurvergrendeling (en weer een sleutel, hadden eerst een pasje) maar hebben we wel heel wat andere snufjes die het rijden zeker makkelijker en vooral aangenamer gaan maken. Het gaat de aankomende tijd dus even wennen worden aan het rijden en het veel doen.

Heb je wel eens gelift?
nee en dat ben ik ook zeker in deze tijden niet van plan. En waar zou ik heen moeten gaan?

Wat kunt je het minst goed: achteruit inparkeren, hellingproef of keren op de weg?
Als ik moet kiezen kies ik hellingproef. Dat vind ik toch altijd wel een dingetje en doe ik liever niet (ondanks dat ik het prima kan) De andere 2 heb ik geen moeite mee.

Wat is je droomauto?
Een Porsche 911 in het zwart vind ik wel een toffe auto. Maar ik ben altijd erg tevreden met de auto’s die we hebben en me van a naar b brengen.

Zing je wel eens in de auto?
Uiteraard. Inclusief stuurdansje. 💃🏻

Foto’s: Binnenkant van onze KIA

Waar luister je naar in de auto?
Ik heb eigenlijk altijd Spotify op en heb een favoriete lijst gemaakt met verschillende nummers.

Hoelang heb je je rijbewijs al?
Dik 15 jaar alweer inmiddels. Wat gaat de tijd snel zeg! Ik ben nog steeds ontzettend blij dat ik mijn rijbewijs heb gehaald, ondanks dat dit wat later was. Super makkelijk met mijn werk en met Noa weg brengen en halen. het maakt het fijn om in de auto te kunnen stappen en overal heen te kunnen.

Zou je de weg nog weten met een ouderwetse wegenkaart?
Ik vond dit altijd lastig om te doen maar ik denk zeker dat ik het nog zou kunnen. Gelukkig met navigatie tegenwoordig nier meer nodig.

Houd je van autorijden? En kan je goed autorijden?
Nee ik hou niet van auto rijden. Ik doe het vaak, uit noodzaak en voel me prettig in de auto maar om nou te zeggen dat ik ervan hou? Of ik goed kan auto rijden vind ik altijd vanuit verschillende perspectieven. Wat is goed auto rijden? Ik hou me aan de regels en kan me prima wegwijs maken in het verkeer.

Wat voor soort rijder ben je?
Ik ben er eentje die graag vaart maakt haha. Beetje doorrijden en niet te langzaam. Heel erg irritant als er dus eentje voor je zit die bij elke bocht en hobbel op zijn rem gaat. Ik rij dan ook graag snelweg, echter doe ik dit bijna niet aangezien ik nergens heen moet over de snelweg 💁🏻‍♀️

En heb jij een auto? En welke is dit en hoelang heb je hem al?
Als je geen auto hebt… waarom niet?

12 reacties op “Opnieuw: The Car Confession TAG

  1. Ik heb een rijbewijs maar rijd niet langer met de auto sinds mijn kniegewricht zo’n 18 jaar geleden een keer volledig blokkeerde tijdens ht rijden. Hierdoor was het even heel spannend toen ik plots moest remmen en mijn been niet kon verzetten dus dat vond ik een te groot risico voor andere mensen en mezelf.

    1. Oh dat lijkt me inderdaad een spannend moment en een reden om geen auto meer te rijden. Alles nu wel weer goed met je knie na zoveel tijd? <3

  2. Wat grappig! Ik heb nu dus een Capture. Die heeft (nog) geen bijnaam want we moeten nog steeds aan elkaar wennen. Het was dan ook een buitenkansje maar zeker geen auto die ik zelf uitgezocht zou hebben.

  3. Haha, stuurdansjes doe ik ook altijd. Mensen moeten echt denken dat ik niet wijs ben als ze mij zien rijden. Leuke antwoorden, Saskia.

  4. Ik heb mijn nieuwe tweedehandsje nu een maand 🙂 Maar ik heb al jaren een auto gehad. Van die drie ben ik het slechtst in achteruit inparkeren, maar eigenlijk lukt het allemaal wel.

  5. Ik zou echt nog liever 10x een hellingproef doen dan achterwaarts inparkeren want dat kan ik écht niet. Ik heb dat in 1x zonder veel te oefenen op mijn examen gedaan met héél veel geluk en daarna bijna nooit meer. Ik blijf liever rondrijden tot ik ergens voorwaarts kan parkeren :’)
    Wij hebben een Skoda Superb, bijna vier jaar nu. Daarvoor een Jeep Renegade en een Land Rover Discovery (die mis ik nog altijd).

    1. Ik parkeer dus liever niet voorwaarts ;’) Daar krijg ik error van haha. Ook te weinig gedaan. File parkeren moet ik dagelijks voor onze woning en rij altijd achteruit in.

  6. Ik heb de vragen in een mapje staan, maar nog niet beantwoord.
    Leuke blog is dit!
    En ja die hellingproef… die probeer ik altijd te mijden.
    We hebben nu een capture, sinds een jaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de inhoud van deze pagina niet kopiëren